Tips bij het aanschaffen van een dure tas.

Gepubliceerd op 24 maart 2020 om 12:18

 

Eindelijk heb je de kans om jouw droomtas te kopen, waar je al zo lang naar op zoek bent. Maar hoe weet je eigenlijk of de kwaliteit van de tas wel goed is? Hieronder een aantal tips om jouw tot een tassen-expert om te toveren!

 

Om erachter te komen of de tas van goede kwaliteit is zijn er een aantal punten die belangrijk om op te letten: het materiaal van de tas en hoe je dit kan herkennen, afwerking en stiksels, het label van de tas en ook het verkooppunt.

 

Het materiaal

Let goed op het materiaal waar de tas van gemaakt is. Als de tas van leder moet zijn, maar het blijkt kunstleder te zijn, is dit meestal een teken dat de rest van de kwaliteit van de tas niet goed zal zijn. Of het echt leder is gemaakt kan je ruiken, voelen en zien. Wrijf over het leer en kijk goed of het één type stof is, want kunstleer is een mix van meerdere synthetische vezels, en kunstleer voelt stijf aan, terwijl echt leer heel zacht en soepel is. Wat betreft de geur: leer heeft een uitgesproken geur, kunstleer heeft een vrij chemische geur wat lijk op de geur van plastic.

 

Afwerking en stiksels

Er is veel af te lezen aan de afwerking van een tas. Denk hierbij aan de stiksels, deze horen kaarsrecht en zuiver te zijn. Met zuivere stiksels wordt bedoeld dat ze niet pluizen of versleten eruit zien. Let ook goed op het einde van de stiksels. Bij een tas van een minder goede kwaliteit, kunnen deze los zitten aan het einde. Bij een tas van een betere kwaliteit is de afwerking netjes en heeft een tas geen losse draden hangen.

 

De binnenkant

Bij tassen van een hoge kwaliteit is de binnenkant net zo mooi als de buitenkant. Natuurlijk heeft de tas een voering die perfect bij de tas zelf past. Ook de binnenkant van de tas is netjes afgewerkt met kaarsrechte en zuivere stiksels, zonder losse draden.

 

 

Verkooppunt

Dit aspect ligt misschien een beetje voor de hand, maar het verkooppunt van de tas bepaald ook de kwaliteit van de tas. Wél gaat dit aspect vooral op voor tweedehands designertassen.

 

Wij hopen dat je iets hebt aan deze tips! Mocht je zelf nog tips hebben, laat ze achter in de reacties :)


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.