Hoe verzorg ik mijn leren tas?

Gepubliceerd op 5 september 2019 11:58

Heeft u dè perfecte tas gevonden? Baalt u er van als er een vlek op zit, ook al bent u er nog zo zuinig mee? Niets is vervelender dan vlekken hebben op uw tas! Wilt u veel én lang plezier hebben van uw leren tas? Daar is één ding voor nodig; onderhoud! Hoe u dat precies doet, wordt in deze blog leerfijn uitgelegd.

 

Over het algemeen is leer goed schoon te maken. Wel is dit afhankelijk van het materiaal en hoe vies de tas is. Leer wordt gemaakt van de huid van dieren. Het is daarom best logisch dat elk stuk huid qua kleur en structuur verschilt. Ondanks dat is het niet onmogelijk, dankzij het volgende:

 

Bescherming

Aangezien het in ons kikkerlandje veel regent, is het verstandig om de tas goed te beschermen. Spray regelmatig uw nieuwe aanwinst in met een vuil- en vochtafstotende spray. Heeft u een suède tas? Dan is het belangrijk dat u dit vaker doet, aangezien suède zeer vatbaar is voor verschillende weersinvloeden.

Let op: houdt 20 cm afstand tussen de spray en de tas.

 

Oók leer heeft voeding nodig

Leer kan uitdrogen waardoor scheurtjes kunnen ontstaan. Scheurtjes? Oh nee! Geen probleem. Dit kan makkelijk voorkomen worden met behulp van leervet. Leervet bevat voedingsstoffen, die zorgen dat het leer soepel blijft en de kleur weer goed zichtbaar is. Breng het vet aan met een borstel of een katoenen doek. Doe dit twee à drie keer per jaar.

Let op: smeer niet te veel vet, de tas kan anders zijn stevigheid verliezen en daardoor vervormen.

Vieze tas

Wanneer er vuil op uw tas zit, hoeft u zich geen zorgen te maken. Wat erg belangrijk is, is om zo droog mogelijk schoon te maken. Borstel de viezigheid weg met een zachte, droge borstel. Wrijf daarna met een licht vochtig doekje de tas schoon. Spray vervolgens de tas opnieuw in met een vuil -en vochtafstotende spray.

 

Andere tips om langer profijt te hebben van uw leren tas:

  • Laat uw tas na een hevige regenbui opdrogen;
  • Zet uw leren tas niet te lang in de zon of dichtbij een verwarming, zodat het leer niet uitdroogt of verkleurt;
  • Zet uw tas niet op de grond als dit niet nodig is om beschadiging en viezigheid te voorkomen.
  • Volg deze stappen en voilà, u heeft veel én langer plezier van uw leren tas!

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.